“Soms moet ik mezelf nog even knijpen als ik bedenk dat ik een tweede kookboek uitbreng” – Simpel & Sexy

Op moment van schrijven is het oktober 2021. De productie voor mijn tweede kookboek is in volle gang. De foodfoto’s worden geschoten, de cover voor het boek wordt gekozen, de opmaak van het boek wordt bepaald en het drukpapier is besteld. De titel hebben we: Simpel & Sexy. De gerechten zijn, net als in Mijn tweede liefde, stuk voor stuk gemakkelijk te bereiden (als je de bereidingswijze goed leest natuurlijk) maar bevatten ook een vleugje glamour. Ondanks dat dit weer een zelfgeproduceerd boek is, verschilt het ten opzichte van het eerste boek. Ik geef je een kijkje in het proces.

Thema

Soms moet ik mezelf nog even knijpen als ik bedenk dat ik een tweede (!) kookboek uitbreng. Ik sta er soms niet helemaal bij stil door alle drukte die erbij komt kijken. Maar wauw, wat vind ik het tof! Ik vond het lastig om te bedenken waar een tweede boek over moest gaan. Samen met het team heb ik hier urenlang over gebrainstormd. We keken naar hoe mijn leven er op dit moment uitziet en kwamen tot de conclusie dat ik me in de afgelopen jaren enorm heb ontwikkeld. Niet alleen op werkgebied, maar ook persoonlijk. Het thema voor het boek was geboren: ontwikkeling.

Ontwikkeling van mijzelf

Ik ben nu 25. Veel dingen veranderen rond deze leeftijd. Je stelt jezelf allerlei vragen op het gebied van werk en privé. Wat ga ik de aankomende jaren doen? Ga ik voor een vaste baan of ga ik voor mezelf beginnen? Ben ik op dit moment samen met wie ik voor altijd samen wil zijn? Ga ik nog op ontdekkingstocht? Heb ik de ware nog niet ontmoet? Het leven om je heen begint zich langzaam vorm te geven. Ik merk dit ook heel erg in vriendschappen. Hoe volwassener je wordt, hoe meer je vriendschappen op den duur gaat trechteren. Waar je op de middelbare school ontelbaar veel vriendinnen hebt, heb je er op je 25e nog maar een hand vol. Ik denk dat, hoe ouder je wordt, het belangrijk is de vrienden en mensen om je heen te filteren op wie er echt waardevol voor je zijn. Het boek gaat over de ontwikkeling op werkgebied, de ontwikkeling in vriendschappen, de ontwikkeling van een relatie en de ontwikkeling van jezelf. In dit geval dus de ontwikkeling van mijzelf, Nina.

Upgrade

Ik kan het proces van Simpel & Sexy moeilijk vergelijken met het proces van Mijn tweede liefde. We hebben het tweede boek namelijk met een geheel ander team gemaakt. Ik vond dit in het begin best spannend, omdat we eigenlijk weer terug bij af waren terwijl we het net een beetje onder de knie hadden. Aan de andere kant zag ik ook de positieve kant ervan. Een nieuw team brengt een verse en frisse blik. Bovendien vind ik dat je jezelf altijd moet blijven ontwikkelen en je kennis moet verdiepen, dus tegen nieuwe input zeg ik geen nee. Naast dat het boek dus met een ander team is gemaakt, waardoor de vormgeving en opmaak verschillen, wilde ik ook dat Simpel & Sexy een upgrade was ten opzichte van het eerste boek. We hebben bijvoorbeeld een leeslintje en folie om het boek toegevoegd. Dit zijn van die dingen waarvan je, als je terugkijkt naar het eerste project, denkt van: ‘Ja, daar kan het boek wel echt beter en mooier van worden.’ Maar ja, een boek maken kost ook gewoon onwijs veel geld. Ik was daarom bij Mijn tweede liefde ietwat terughoudender, omdat ik toen nog geen idee had of het boek een succes zou worden. Voor Simpel & Sexy gingen alle remmen los.

Echt “Nina”

Mijn managers, Groningse vriendinnen en Kelvin spelen grote rollen in het boek. Dit zijn de mensen die het dichtste bij mij staan. Zonder hen zou ik niet zijn waar ik nu ben. Ik ben heel trots dat ik kan laten zien aan de wereld hoe gelukkig ik mezelf prijs met zulke mooie mensen om me heen. Daarnaast ben ik trots op het feit dat we dit boek wederom zonder uitgever uitbrengen. Het boek is hierdoor echt “Nina” en niemand heeft zijn plasje eroverheen gedaan. Dus, ben jij er klaar voor om simpel en sexy de keuken in te gaan?

 

Simpel & Sexy is vanaf 10 november te pre-orderen en verschijnt op 17 november in de reguliere verkoop. Het boek kost €24,95 en is te bestellen via de knop rechts bovenaan op deze pagina of via www.ninawarinkkookboek.nl

Vorige artikel
Volgende artikel
5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maritha
9 maanden geleden

Waar kan ik jou kookboek , mijn tweede liefde nog bestellen ?