“Ik vind het belangrijk om herinneringen te maken met de mensen om wie ik geef”

Voor de een is vakantie thuis op de bank zitten en een hele week Netflixen, terwijl een ander liever een hele week ligt te bakken op een wit strand. Voor mij is dat het laatste. Ik heb echt zon nodig. Maar een paar daagjes weg met vrienden of familie vind ik ook heerlijk. Ik neem je mee naar mijn laatste vakanties en een aantal mooie herinneringen.

Mijn laatste vakantie

Ik ging afgelopen mei drie daagjes naar Ibiza met Kelvin en vier vrienden. Dat zie ik meer als een soort vriendenweekend dan echt vakantie. De vakantie daarvoor was met mijn beste vriendinnen in september vorig jaar. We gingen toen naar Portugal, tussen de lockdowns door. Dat was echt genieten. Mijn oom heeft een restaurant daar, dus we gingen daar lekker eten. Verder bleven we in het huisje en hebben we ultiem gechild.

Opladen

Ik denk dat iedereen het nodig heeft om af en toe even helemaal op te laden. Kelvin en ik kiezen er daarom vaak voor om één keer per jaar lang op vakantie gaan. We gaan dan vier weken, zodat we er écht even tussenuit zijn. Ik merk dat als ik maar een weekje weg ga, mensen realiseren dat ik snel weer terug ben. Het werk stapelt zich dan alleen maar op, dus dan moet je weer als een malle aan de slag als je terug bent. Als je voor een langere periode weg bent, gaan ze juist dingen voor je oppakken. Je kan hierdoor wat rustiger opstarten als je terugkomt, dat vind ik wel lekker.

Tijd om tot elkaar te komen

Kel en ik gingen halverwege oktober twee weken naar Mauritius en daar keek ik enorm naar uit. Ik denk ook dat het goed is voor je relatie om samen weg te gaan en nieuwe culturen te ontdekken. Ik vind het daarentegen ook heerlijk om met mijn beste vriendinnen op vakantie te gaan, omdat je dan echt even quality-time hebt. Iedereen is dan uit de werksfeer en -stemming en daardoor gaan de gesprekken ook over andere dingen. Maar ik kan ook enorm genieten van een vakantie met mijn ouders. Ik zie hen tegenwoordig natuurlijk wat minder. Ik vind het vooral het allerbelangrijkste om herinneringen te maken met de mensen om wie ik geef. Het maakt me vrij weinig uit of dat nou hier is of in het buitenland. Zolang je maar de tijd hebt om echt weer even tot elkaar te komen, ben ik gelukkig.

Iedere vakantie is uniek

Iedere vakantie is zo anders. Ik vond de reis door Thailand met Kelvin heel bijzonder. We gingen toen vier weken backpacken door het hele land met z’n tweetjes. Allebei met zo’n giga rugzak op ons rug, zie je ons al gaan? Maar ik vond Jamaica ook een prachtige vakantie. Twee vrienden van ons waren toen, mega toevallig, ook in Jamaica. Zij waren daar al vaker geweest, dus zij gaven ons toen een soort local tour. Dat was onwijs gaaf, want we kwamen daardoor op plekken waar we anders nooit waren gekomen. Bali was ook echt heel leuk, want daar waren toen veel vrienden van ons. Dus ja, iedere vakantie heeft wel iets wat het onvergetelijk maakt.

Mooiste plekken

Ik denk dat het National Park in Thailand de mooiste plek is waar ik ooit ben geweest. We zaten daar middenin de jungle en buiten de twee uur elektriciteit die we tot onze beschikking hadden, was er geen bereik. We gingen ‘s nachts met een ranger door de jungle heen en dat was super gaaf en bijzonder. Op Jamaica gingen we naar de Glistening Waters en dat was echt betoverend. Als je in de nacht in dat water zwemt, geeft het licht. Ja, deze twee plekken zijn denk ik wel de mooiste waar ik ooit ben geweest.

Waar wil ik nog heen?

Ik wil nog zoveel plekken ontdekken. Ik bedoel, wat heb ik nu van de wereld gezien? Net aan een procent, of zoiets? We zouden afgelopen jaar eigenlijk naar Afrika gaan, dus dat gaat sowieso nog gebeuren in de toekomst. Ik ben bijvoorbeeld ook nog nooit in Amerika geweest, dus dat staat ook nog op mijn lijstje. Maar als ik bedenk welke plekken ik allemaal nog wil zien, zijn dat er echt ontelbaar veel. Gelukkig ben ik pas 25 en heb ik nog heel wat jaren om de wereld over te reizen.

Vorige artikel
Volgende artikel
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sas
6 maanden geleden

Hi! Mag ik vragen in welk hotel je zat op Mauritius?