Over mij

Hi! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Het is wel zo netjes om mezelf even voor te stellen. Ook al weten mensen misschien wie ik ben; weinig mensen kennen mij maar echt.

Bekijk mijn laatste updates

Early days

Ik groeide op in Loppersum, een klein dorpje in het noorden van Groningen. Ik kom uit een gezin van vier: mijn ouders, mijn broer en ik. Ik had een heerlijke jeugd. Ik was veel samen met mijn beste vriendin en bijna altijd buiten te vinden. Als mijn moeder ‘s avonds riep: “Nien, kom je eten?”, wist ik al wat er op tafel stond. Of een stamppot, óf een avg’tje. Iedereen was er nuchter en down-to-earth. 

Ik was vijftien toen ik verkering kreeg met een jongen, Kelvin. Ik kende hem van de middelbare school. Hij maakte filmpjes als hobby en trok zich van niemand wat aan. Kelvin wilde zijn droom achterna en vertrok toen we 17 waren richting onze hoofdstad, Amsterdam. Ik bleef in Groningen, maar liet Loppersum achter me. Ik ging studeren in de stad: facility management aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik heb drie jaar van mijn studietijd in Groningen gewoond, maar mijn scriptie schreef ik vanuit Amsterdam. Ik verhuisde hierheen voor de liefde, Kelvin achterna. 

Waar het allemaal begon

Ik groeide op Instagram en ik deed mijn eerste samenwerkingen. Ik zag bij mijn partner hoe leerzaam het kan zijn om voor jezelf te beginnen, dus ik besloot dat ook te proberen. In 2018 startte ik een eigen YouTube-kanaal. Ik maakte mijn allereerste format, genaamd Draaien met Nina. Daarna volgden Eat it or wear it, Nina op reis en Bed time stories. Ik uploadde mijn eerste vlog in juni 2019. Sindsdien vlog ik wekelijks en neem ik jullie mee in mijn leven. Ik vind dit leuk om te doen, omdat YouTube wat losser is dan Instagram. Je laat op YouTube niet alleen maar één plaatje zien. Ik deel in mijn vlogs mijn make-uploze zondagen wanneer ik met een frikandelbroodje en een glas wijn op de bank zit. Bovendien vind ik het heerlijk om tegen mijn kijkers te praten wanneer ik bijvoorbeeld mijn haar of make-up doe.

Liefde voor koken

Naast mijn liefde voor Kelvin, mijn familie en mijn vrienden heb ik nog een liefde. Dat is mijn liefde voor koken en lekker eten. Ik bestel vrijwel nooit eten omdat ik het heerlijk vind om na een drukke werkdag de keuken in te duiken. Koken is voor mij een ontspanningsmoment. Ik vind het ook super leuk om uitgebreid te koken als we eters over de vloer krijgen. Ik besloot om al mijn kennis en inspiratie rondom eten te bundelen in mijn eerste boek: Mijn tweede liefde, dat ik uitbracht in november 2020. In dit boek vertel ik over mijn jeugd in Groningen, mijn studententijd en mijn relatie en welke recepten mij doen denken aan deze perioden.

Het blijft onwerkelijk dat inmiddels ook mijn tweede boek ‘Simpel & Sexy’ is uitgebracht! Dit boek gaat over mijn ontwikkeling op verschillende gebieden als werk, in relaties en van mezelf. Ik neem jullie hierin mee door middel van recepten die bij deze periodes horen.

Nieuwe projecten

Inmiddels is mijn documentaire Wazig – Leven met ADOA, waarin ik de aandoening ADOA onder de aandacht breng, uitgekomen. Daarnaast ontwierp ik, in samenwerking met Loavies, een eigen kledingcollectie en lanceerde ik samen met Beachlife een swimwearlijn. En er staan ook weer hele toffe projecten op de planning! Ik ben mega dankbaar dat ik zulke gave projecten kan realiseren. En who knows wat er nog meer op mijn pad komt!

Mijn nieuwste boek

SIMPEL & SEXY

Het blijft onwerkelijk dat inmiddels mijn tweede boek is uitgebracht! Dit boek gaat over mijn ontwikkeling op verschillende gebieden als werk, in relaties en van mezelf. Ik neem jullie hierin mee door middel van recepten die bij deze periodes horen.

Naar de shop

Bekijk mijn vlogs