Vleesgerecht

Pasta asperge

Als je denkt dat je je met een pasta niet kunt uitsloven, heb je het mis. Deze pasta is verrukkelijk. Je ziet het er misschien niet direct van af, maar het is een feestje in je mond. Vergeet vooral niet witte wijn toe te voegen en je hebt een extra leuke avond!

Benodigdheden

Voor vier personen

  • 350 g penne-pasta
  • 400 g kipdijfilet
  • 2 uien
  • 4 knoflooktenen
  • 700 g grote groene asperges
  • 180 g parmaham
  • 160 g kruidenroomkaas (tip: Boursin)
  • 200 ml droge witte wijn
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de kipdijfilet in stukjes en bak gaar in een pan. Snipper ondertussen de ui en knoflook en voeg toe aan de kip. Snijd daarna 1 cm van de onderkant van de groene asperges af, want die gebruik je niet. De rest van de asperges snijd je in stukjes. Voeg dan de groene asperges toe aan de pan en bak nog 3 minuten. Scheur de parmaham in stukjes en voeg toe aan de pan, bak het geheel nog 2 minuten. Voeg de kruidenroomkaas toe totdat het begint te pruttelen en blus het af met de witte wijn. Breng op smaak met wat peper en zout, pas op want de parmaham is al best zout. Roer de pasta door de saus. Laat het geheel nog even pruttelen. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.

 

Dit recept komt uit mijn kookboek Mijn tweede liefde.