Hoe overleef ik een brakke (zon)dag?

De horeca is weer open! Dat moest natuurlijk gevierd worden. Met mijn beste vriendinnetje ben ik weer als vanouds een restaurant in gedoken. Van het één kwam het ander en voor je het weet heb je toch weer iets te diep in het glaasje gekeken. Het gevolg? Een brakke (zon)dag. Benieuwd naar hoe ik die brakke dagen overleef?


Kleine dingen, groot verschil

Als ik al weet dat ik de volgende dag waarschijnlijk een kater ga hebben, maak ik alvast een verse groente soep klaar. Ik weet namelijk dat als ik een kater heb, ik meestal niet in de keuken wil staan. Op een brakke (zon)dag ben ik dan heel blij met die ‘voorbereiding’. Want met dat soepje krijg ik in ieder geval weer mijn groenten en vitamientjes binnen.

Als ik na een iets te gezellige avond wakker word, maak ik altijd even een tussenstop in de badkamer voor ik mezelf naar de bank verplaats. Ik wil niet nog stinkend van de avond daarvoor onder het volgende dekentje op de bank kruipen. Even douchen doet zo veel. En om niet geheel als sloeber door de dag te gaan, trek ik een van mijn leukere joggingpakjes aan. Dan kan ik mezelf tenminste aankijken als ik langs een spiegel kom of per ongeluk de frontcamera op mijn mobiel open.

Type hangover

Van tevoren weet ik dus nooit wat voor kater ik ga hebben. Die van dit weekend was een behoorlijk zware. Zo’n kater waar 10 meter naar de supermarkt lopen al als een bevalling voelt. Gelukkig kon ik wel eten. Want de aller ergste katers vind ik die als je de hele dag over je nek gaat.

Als ik een kater heb, ben ik niet het type dat gaat hardlopen. Ik nestel mezelf op de bank met een dekentje en een tafeltje direct naast de bank zodat ik niet meer hoef te lopen. Van de bank afkomen doe ik alleen als het écht moet: wc-bezoekjes of nog meer eten uit de keuken halen. In het begin hoef ik niks, maar op een gegeven moment heb ik zin in eten. Heel veel vet eten. Pizza, patat, frikandellen, een hamburger: het gaat er allemaal in.

Mijn go-to kater recepten

Als ik te diep in het glaasje heb gekeken zijn er een paar recepten die me altijd beter laten voelen. Het moet vooral niet te veel moeite kosten, maar wel goed vullen. En als het dan ook nog eens een beetje gezond is, is dat al helemaal top.

‘Alles in een pannetje’ – Mijn tweede liefde, blz. 90
Dit recept is top als kater avg’tje. Je hebt maar één pan nodig en het is snel klaar. En dan zitten er ook nog eens lekker veel eieren in. Daar ben ik sowieso al gek op, maar met een kater nog meer!

‘Kater ontbijt van Sophie’ – Simpel & Sexy, blz. 132

Als je op zoek bent naar het perfecte kater ontbijt, zit je met dit recept helemaal goed. Ik kan er de avond van te voren al naar uitkijken! Dit recept zorgt ervoor dat je vitamientjes binnenkrijgt en helpt om je kater wat te verzachten.

‘Aruba’s favoriet’ – Simpel & Sexy + website

Vooral ‘s avonds kan ik nog wel eens zin hebben in vet eten. Mijn go-to recept is dan eigenlijk altijd een hamburger. Aruba’s favoriet vult super goed en brengt bij mij ook nog eens fijne herinneringen naar boven van mijn tijd op Aruba! Op zoek naar een vegetarische versie? Bekijk ‘Halloumibuger’ op blz. 126 in mijn tweede kookboek Simpel & Sexy.

Lekker wegkijken

Met een kater wil ik niet te veel hoeven nadenken als ik tv kijk. Ik kijk dan ook het liefst een romcom of een komedie. Want dat kleine beetje positieve energie dat ik nog heb, hoef ik niet aan een zielige film of serie te verliezen. Als ik op zaterdag een kater heb, staat de hele dag de marathon van ‘Teen mom’ op MTV op. Dit doe ik vanaf de middelbare school dus al zeker zo’n 10 jaar. Ook ‘Selling Sunset’ vind ik een heerlijk programma. Afgelopen weekend keek ik de film ‘This is 40’ op Netflix, maar ook ‘American Pie’ blijft een favoriet. Zo lang er humor in zit en makkelijk wegkijkt, ben ik helemaal tevreden.

Herinneringen

Het liefst stop ik al mijn kater herinneringen meteen weg. Maar stiekem is zo’n dag ook best wel lekker af en toe (als je niet de hele dag boven de wc hangt). Vooral op een zaterdag, want ergens vind ik het ook altijd zonde van mijn dag. Dan heb je in ieder geval de zondag nog om leuke dingen te doen. Dit weekend lag ik gezellig met mijn beste vriendinnetje op de bank. De hele dag door vette dingen eten, lekker klagen over het leven, films en series kijken waar je niet te veel bij hoeft na te denken en zelfmedelijden hebben. Heel veel zelfmedelijden. En weet je wat nou het allerfijnste is aan deze dingen op een brakke (zon)dag? Het mag.

Mijn studententijd in Groningen
Vorige artikel
Volgende artikel
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties