Gek op spelletjes

Aan de keukentafel, in een vliegtuig, restaurant of op het strand: ik speel overal spelletjes. Van kaartspellen tot bordspellen en van puzzels tot sudoku’s. Ik ben er gek op. Volgens mij sta ik inmiddels best wel bekend als fanatiek spelletjes speler én puzzelaar. Benieuwd naar wat nou mijn favoriete spellen zijn?

Met de paplepel ingegoten

Mijn voorliefde voor spelletjes heb ik van huis uit meegekregen. Zo lang als ik me kan herinneren worden er al spelletjes gespeeld. Mijn vader, moeder, broer en ik zijn dan ook fanatiek spelletjes spelers. Er lag altijd wel een puzzel op de achtertafel. Als je langs liep, legde je een puzzelstukje neer. Mijn ouders waren ook vaak aan het klaverjassen met vrienden. En als het de hele vakantie regende, vermaakten wij ons prima met spellen in onze stacaravan. Eigenlijk heb ik om mij heen allemaal mensen verzameld die ook gek zijn op spelletjes. Ik speel regelmatig spelletjes met Kelvin, met vriendinnen, familie en zelfs met de buren. Ik probeer altijd een spel te bedenken dat we kunnen spelen. Als we er nou echt niet uitkomen, is er altijd nog de laatste optie: sjoelen. Dat doen we vaak bij mijn schoonfamilie. En wie wil er nou niet meedoen met een heerlijk ouderwets potje sjoelen?

Spelletjes met vrienden

Mijn vriendinnen en ik hebben dus serieus een paklijst met spelletjes als we samen op vakantie gaan. Naar Aruba bijvoorbeeld nog. Dan overleggen we wie welk spel meeneemt. Wij hebben ook standaard een pakje kaarten en dobbelstenen in onze tas zitten (tip!). Keezen (een soort mens-erger-je-niet met kaarten) en 30 seconds zijn favoriet. Het spel 30 seconds kan ook via een app gespeeld worden. Scheelt weer een grote doos in je koffer. Het ligt natuurlijk ook helemaal aan de situatie en de omgeving waarin je bent bij het kiezen van een spel. 

Ik kan wel een hele lange lijst met spellen bedenken die leuk zijn om te doen met vrienden. Spellen als Monopoly en 30 seconds zijn vast bij jullie bekend. Onderstaande spellen zijn misschien net weer even anders en ook een stuk makkelijker om mee te nemen:

Groepsspellen
– Valse motten
– Exploding kittens
– Regenwormen
– Take 5
– Codenames
– Skip-bo
– Perudo

Als er wat drank in moet
– Bussen
– Fritzen
– Beerpong of stresspong

Spelletjes voor twee

Met Kelvin speel ik ook veel spelletjes. Thuis, maar bijvoorbeeld ook op een terras, op vakantie en in het vliegtuig. Zoals ik al zei, heb ik altijd kaarten en dobbelstenen bij mee. Daar kom je natuurlijk al een heel eind mee. Ook met z’n tweeën hangt het af van de situatie en locatie welk spel we spelen. De kleine spelletjes hebben we al zo vaak gespeeld en mee gesjouwd dat ze al behoorlijk versleten zijn. Het leuke aan die spelletjes vind ik dat het nooit bij één potje blijft. Tip: Keer op Keer is een soort ingewikkeldere versie van Qwix. Gemakkelijker dus om eerst met Qwix te beginnen!

Kleine spelletjes
– Qwixx
– Keer op Keer
– Clever

Lange avonden
– Ticket to Ride
– Rummikub (we hebben zelfs een reiseditie voor in het vliegtuig)

Me-time

Als ik nou even geen gezelschap om me heen heb, puzzel ik graag. Zoals jullie vast wel eens voorbij hebben zien komen in een vlog of op Instagram, ligt er ook bij ons thuis vaak een puzzel op tafel. Kelvin en ik zijn behoorlijke puzzelfanaten. Meestal ligt er een Jan van Haasteren puzzel. Maar als je wat meer uitdaging zoekt, zijn de puzzels van Wasgij een aanrader! Je weet dan namelijk niet wat je puzzelt, omdat het anders is dan het plaatje op de doos. Je puzzelt als het ware de reactie op wat je op de doos ziet.

Maar ook met puzzels in puzzelboekjes vermaak ik me prima. Dit doe ik vooral veel op vakantie, maar nu ook voor het slapen. Even een Zweedse puzzel of sudoku maken. Ik denk dat je best kan zeggen dat ik er verslaafd aan ben. Als er ooit een programma komt: ik doe mee!

 

 

 

Vorige artikel
Volgende artikel
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties