Visgerecht

Visburger van kabeljauw

Vis én vlees = genieten. De combi van kabeljauwfilet met prosciutto maakt dit gerecht zo lekker! Ik ben gek op hamburgers, maar voor deze visburger wil ik ze best eens inruilen.

Benodigdheden

Voor een burger

  • 1 hamburgerbroodje
  • 1 kabeljauwhaas
  • 2 plakjes prosciutto
  • handje rucola melange
  • 2 dunne plakjes mango
  • 1 el mayonaise
  • wat edamame boontje
  • sriracha saus naar smaak
  • paprikapoeder
  • beetje zwart sesamzaad

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kabeljauw in wat olie in een ovenschaal en bestrooi met paprikapoeder, peper en zout. Bak de kabeljauw 10 min in de voorverwarmde oven. Snijd vervolgens het hamburgerbroodje doormidden, verhit wat olie in de pan en grill het broodje. Grill daarna ook de prosciutto kort in de pan. Meng de mayonaise met de sriracha saus. Snijd vervolgens de mango in dunne plakjes. Smeer wat mayonaise op het broodje en leg hier de sla, mango, kabeljauw, prosciutto, saus en wat edamame boontje op. Top af met een beetje zwart sesamzaad. Eet smakelijk!

Bekijk de video waarin ik dit recept stap voor stap maak op mijn Instagram.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties