Visgerecht

Plaattaart met zalm

Deze plaattaart is een typisch voorbeeld van een makkelijk recept dat er uit ziet alsof er veel werk inzit. Als je dit gerecht op tafel zet, wordt het avondeten een feestje!

Benodigdheden

  • Verse rol bladerdeeg
  • Kruidenroomkaas
  • Mozzarella
  • Gerookte zalm
  • Rode ui
  • Kleine asperges
  • Kappertjes
  • Eigeel
  • Sesamzaad

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg over het bakpapier uit. Vouw de randen naar binnen. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de binnenkant van de plak bladerdeeg, dus niet in de randen. Snijd de rode ui in partjes en halveer de groene asperges. Besmeer het bladerdeeg met de roomkaas. Beleg het vervolgens met de mozzarella, rode ui, en groene asperges. Bestrijk de randen met eigeel en garneer met de sesamzaadjes. Bak de plaattaart voor 20 min in de oven. Maak daarna de plaattaart af met de gerookte zalm, overgebleven rode ui en mozzarella. 

Bekijk de video waarin ik dit recept stap voor stap maak op mijn Instagram.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties