Visgerecht

Pasta tonijnovenschotel

Zet deze pasta tonijnovenschotel maar op het lijstje favorieten. Het is net even anders en zo lekker!

Benodigdheden

Voor 4 personen

  • 320 g pasta rigatoni
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 290 g tonijn uit blik
  • 100 g ricotta
  • 300 g tomatensaus
  • 50 g kappertjes
  • geraspte kaas
  • handje verse tijm
  • peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de courgette en knoflook fijn. Snijd de rode ui in reepjes. Wok in een wokpan de ui en knoflook. Voeg daarna de courgette toe. Strooi wat peper en zout over de groenten. Voeg de tonijn toe samen met de ricotta. Voeg de tomatensaus toe en meng dit tot een geheel. Voeg als laatste de kappertjes en wat verse tijm toe aan de saus. Giet de pasta af, voeg de pasta toe aan de pan met saus er roer dit door elkaar. Doe de pasta vervolgens in de ovenschaal. Strooi wat geraspte kaas over de pasta en stop deze voor 15 min in de voorverwarmde oven. Schep de pasta op een bord en voeg wat extra verse tijm toe.

 

Bekijk de video waarin ik dit recept stap voor stap maak op mijn Instagram.

3.9 27 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties