Vleesgerecht

Orzo met kippendij en een saus van mozzarella

Een pastasoort dat lijkt op rijst? Als je orzo leert kennen, gaat er een wereld voor je open. Wanneer je dit recept geprobeerd hebt, weet ik zeker dat het nog veel vaker op het menu staat!

Benodigdheden

2 personen

  • 150 gr orzo
  • kippenbouillon
  • 150 gr kippendij
  • 50 gr pancetta blokjes
  • rucola
  • 1 bol mozzarella
  • parmezaanse kaas
  • knoflook
  • ui
  • pijnboompitten

Zo maak je het

Bereid de orzo zoals aangegeven op de verpakking samen met de kippenbouillon. Snijd de kippendij in blokjes en snipper de ui en knoflook. Bak de pancetta is een wokpan en voeg de ui en knoflook toe. Voeg vervolgens de kippendij toe. Als de kippendij gaar is, voeg je de pan orzo toe aan het geheel. Scheur de mozzarella in stukken en voeg dit toe aan de pan. Roer de mozzarella door de orzo en breng op smaak met wat peper en zout. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een andere pan. Voeg als laatste de rucola toe aan de pan orzo en roer door. Garneer de orzo met pijnboompitten en parmezaanse kaas. En tada!

Bekijk de video waarin ik dit recept stap voor stap maak op mijn Instagram.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties