Vleesgerecht

Kipdij maïspuree

Ik vind het super leuk om te experimenteren in de keuken. Wist je dat je bijvoorbeeld eindeloos kan variëren met puree? Voor dit gerecht maakte ik een puree van maïs! Mega lekker en zeker het proberen waard. Ik ben heel benieuwd naar jullie favoriete puree!

Benodigdheden

Voor twee personen

  • 2 kipdijfilets
  • zakje groene asperge tips
  • 150 g maïs uit blik
  • 1/4 ui
  • 1 teentje knoflook
  • flinke scheut kookroom
  • ketjap
  • honing
  • sambal
  • peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kip in een ovenschaal en marineer met ketjap. Drapeer hier wat honing over en voeg sambal, peper en zout toe naar smaak. Er mag echt een laagje ketjap in de ovenschaal liggen. Bak vervolgens de kip 30 min in de oven. Draai de kip na 15 min even om. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en laat de maïs uitlekken. Smelt wat roomboter in een pannetje en maak de ui hierin zacht. Voeg de maïs, knoflook en vervolgens een flinke scheut kookroom toe aan de pan. Doe het geheel in een hakmachine totdat er een puree ontstaat. Grill de kleine asperges in een pan. Veeg de maïspuree uit op een bord, maak daarop een bedje van asperges en leg de kip uit de oven hier weer bovenop. Maak het gerecht af door de saus van de kip eroverheen te draperen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jasper
11 maanden geleden

ipv asperges, heb ik gegrilde courgette gedaan. Maar Nina .. waarom ken ik jou als kok nu pas, dit gerecht is echt zoooo lekker en niet moeilijk.. thanks en ik ga meer maken uit jouw receptenboek