Vleesgerecht

Risotto met varkenshaas

Een grote pan eten op tafel vind ik altijd mega gezellig! Zo kan iedereen aanschuiven. Nodig je favoriete gezelschap uit en zet deze risotto op tafel!

Benodigdheden

Voor twee personen

  • 150 g risottorijst
  • 100 g pesto
  • 250 g varkenshaas
  • 1 broccoli
  • 500 ml groentebouillon
  • Parmezaanse kaas
  • knoflookpoeder
  • klontje boter

Zo maak je het

Los het bouillonblokje op in een pan met 500 ml heet water. Verhit wat boter in een andere pan en voeg de risottorijst kort toe tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut van de groentebouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Bestrooi de varkenshaas met de knoflookpoeder en bak 2 minuten per kant in een grillpan in een klontje boter. Gaar vervolgens de varkenshaas nog 15 minuten in een ovenschaal in de oven. Snijd ondertussen de broccoli fijn en wok deze in een pan met de pesto (voorkeur voor een verse pesto spread). Roer dit door de risotto heen. Snijd de varkenshaas in plakjes en leg dit bovenop de risotto. Besprenkel het gerecht met citroen en garneer met Parmezaanse kaas. 

 

4.1 16 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ilke Betting
18 dagen geleden

Dit recept is waanzinnig!
Vanavond gemaakt en ben helemaal verliefd🤩🫶🏻