Visgerecht

Crispy rice snack

Een nieuw recept voor alle snack liefhebbers: deze crispy rice snack. Heerlijk als (borrel)hapje maar ook top als voor- of tussengerecht bij een diner!

Benodigdheden

  • 150 g basmati rijst
  • 150 g warmgerookte zalm
  • klein stukje mango
  • 1 takje bosui
  • 2 el Japanse mayo
  • 2 tl sriracha
  • zwart sesamzaad
  • olijfolie

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de verpakking. Doe de rijst in een bakje, druk dit goed aan en laat het afkoelen in de koelkast. Snijd de bosui klein en de mango in dunne reepjes. Meng in een bakje de warmgerookte zalm met sriracha saus, Japanse mayo en de bosui.  Verhit vervolgens olie in een pan, snijd de rijst in blokjes en bak deze totdat ze een crispy korstje krijgen. Leg de crispy rijst op een bord, bedek ze met de zalm en garneer de snack met zwart sesamzaad en de mango.

Bekijk de video waarin ik dit recept stap voor stap maak op mijn Instagram.

5 5 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties