Vegetarisch & Vlees

Tweemaal Bruschetta

Ik geef jullie hierbij een variatie op de bruschetta uit het vorige boek. Je zou het misschien niet zeggen, maar de versie met aubergine en roomkaas is mijn persoonlijke favoriet. En voor de bruschetta met ham en burrata kan je me sowieso wakker maken.

Benodigdheden

  • ♡ VARIATIE 1
  • 1 ciabatta voor in de oven
  • 1 teentje knoflook
  • 1 burrata
  • 100 g parmaham
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • ♡ VARIATIE 2
  • 1 ciabatta voor in de oven
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ aubergine
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 50 g kruidenroomkaas
  • olijfolie

Zo maak je het

Variatie 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ciabatta in plakjes en bak ze 10 minuten in de oven op een rooster. Pel de knoflook en smeer er de gebakken plakjes ciabatta mee in door er even overheen te wrijven.

Scheur vervolgens de burrata en parmaham in stukjes. Beleg de bruschetta’s met de burrata en de parmaham en breng op smaak met wat peper. Besprenkel met wat olijfolie en garneer de bruschetta’s met basilicumblaadjes.

Variatie 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ciabatta in plakjes en bak ze 10 minuten in de oven op een rooster. Pel de knoflook en smeer er de gebakken plakjes ciabatta mee in door er even overheen te wrijven. Snijd de aubergine in dunne halve plakjes. Verhit een pan en grill de aubergine zonder olie of boter.

Smeer vervolgens een laagje kruidenroomkaas over de bruschetta’s en beleg ze daarna met een plakje aubergine. Besprenkel met wat olijfolie en garneer ze met wat rozemarijn.

 

 

Dit recept komt uit mijn kookboek Simpel & Sexy.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties