Vegetarisch gerecht

Bruschetta pomodori

Deze bruschetta kun je serveren als voorgerecht of bij een kommetje soep. Zelf houd ik helemaal niet van tomaat, maar ik weet dat ik een van de weinigen ben. En dit hapje is zelfs zonder de tomaat lekker. Een dikke tip: wees niet te enthousiast met de knoflook voor het verloop van de rest van de avond.

Benodigdheden

Voor vijf personen

  • 2 knoflooktenen
  • 1 ciabattabrood
  • olijfolie
  • 4 tomaten
  • verse basilicum

Extra's

  • oven
  • bakpapier

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de knoflook fijn. Bereid het ciabattabrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in plakken van ongeveer 2 centimeter. Pak een kommetje en meng de olijfolie met wat peper, zout en de knoflook. Leg de plakken brood op een bakplaat met bakpapier en besmeer de plakken met het mengsel. Bak de bruschetta’s ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven. Verwijder ondertussen de zaadlijsten uit de tomaat en snijd de tomaat in stukjes. Hak daarna de basilicum fijn en beleg de bruschetta met de tomaat en basilicum.

 

Dit recept komt uit mijn kookboek Mijn tweede liefde.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties