New York Diary

Afgelopen maand reisden Kelvin en ik af naar New York. We gingen op zoek naar de leukste hotspots en bezochten de highlights van de stad. Benieuwd naar onze avonturen?

Urban Journalist

Ik was nog nooit in Amerika geweest. Kelvin en ik zouden naar Coachella (LA) gaan en kregen ook de uitnodiging van de eigenaren van de Urban Journalist app om naar New York te komen. Dat konden we dus top combineren. We logeerden bij de super lieve eigenaren en zij lieten ons New York zien waar we 3,5 dag voor hadden uitgetrokken. Doordat zij al allemaal hotspots voor ons hadden uitgezocht en we ook best wat vrije tijd hadden, hebben we heel veel kunnen zien en onze tijd goed gespendeerd. We hebben voornamelijk heel veel gegeten. Deze plekjes heb ik verzameld in een Reel op mijn Instagram!

Fietsend door New York

Kel en ik hadden best wel wat plekken op ons lijstje staan die we graag wilden bezoeken. We hebben New York eigenlijk volledig op de fiets verkend. Dat is natuurlijk echt iets Nederlands, want dit zie je weinig andere toeristen hier doen. Wij gebruikten de app ‘Citi Bike’. Die is heel simpel te gebruiken door de QR code op de fietsen te scannen. Via de app kan je precies zien waar fietsen staan en waar je ze weer neer kunt zetten. Onze eerste stop was bij de Empire State Building. Die moesten we natuurlijk even bekijken. Toen we ervoor stonden, konden we niet anders dan toch maar naar binnen te gaan. We kochten een véél te duur kaartje (moet je echt ergens anders kopen) en gingen met de lift naar boven. Je loopt eerst door een soort museum waarin je ziet hoe het gebouw is gemaakt. Eenmaal boven heb je echt een prachtig uitzicht over de stad. Helaas had ik mijn verrekijker niet mee, maar ook zonder kon je zelfs het vrijheidsbeeld zien!

Central Park

We hebben één dag super lekker weer gehad. Die dag hebben we vooral in Central Park gespendeerd. Wat ik zo leuk vind aan Central Park is dat het zo groot is en je niet hutje mutje op elkaar hoeft te zitten. Iedereen doet ook z’n eigen ding: van honkballen, tot muziek maken. Naast onze fietstocht door het park hebben we vooral op de grond in het zonnetje gelegen. Vermaak was er genoeg met alles wat er om ons heen gebeurde. Ik vond dit zo leuk!

Time Square

Time Square kon natuurlijk ook niet ontbreken. Dit vond ik wel echt een heel andere stukje New York. Wij sliepen zelf in Manhattan dus het wat een wereld van verschil. Wat sowieso een groot verschil met Amsterdam is, is dat New York veel bredere straten en stoepen heeft. Je loopt elkaar niet in de weg. Soms loop je door een straat waar je letterlijk niemand tegenkomt. Maar bereid je voor op heel veel prikkels als je Time Square op loopt. Overal waar je kijkt zie je billboards, heel veel licht en je hoort veel muziek. Je hebt daar heel veel straatacts van bijvoorbeeld dansers. Het is leuk om even doorheen te lopen. Want wij hadden namelijk een andere eindbestemming: Broadway.

 

Broadway & blijvende herinneringen

Als je dan toch in Amerika bent, hoort een Broadway show er ook bij. Wij zijn naar de musical ‘The Book of Mormon’ geweest. Het scheelt dat we Engels spreken dus dan kun je zo’n musical gewoon verstaan. Ik vond het echt een hele grappige musical. Tegenover ons speelde de musical ‘Chicago’ waar Pamela Anderson in speelt. Toen wij naar buiten liepen, stonden er (typisch Amerikaans) allemaal gillende mensen met telefoons. We hadden geen idee wat er aan de hand was dus toen we op een steen gingen staan om het te kunnen zien, zagen we Pamela Anderson lopen. Zo grappig dat je die mensen hier tegen kan komen. Zij werken en wonen daar natuurlijk gewoon, maar dat je dan precies op hetzelfde moment op dezelfde plek bent is wel heel toevallig. Op de laatste dag van onze trip konden Kel en ik het niet laten om een tattoo te zetten. We zijn 10 jaar samen en in New York dus we dachten: let’s go! Ik heb nu voor altijd een herinnering aan New York op mijn enkel staan haha.

 

 

Vorige artikel
Volgende artikel
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties