Binnenkijken: woonkamer in Groningen

Inmiddels heb ik al een aantal weekenden in mijn huisje in Groningen gespendeerd. Ik vind het zo'n fijn plekje geworden! In deze blog laat ik jullie de woonkamer zien en vertel ik meer over het appartement.

Hartje Groningen

Zoals jullie weten blijft Groningen een speciaal plekje voor mij. Doordat ik nu een eigen appartementje heb in hartje Groningen, kan ik er zo vaak heen als ik wil. Het allermooiste aan het appartement blijft toch wel het uitzicht. Ik kijk namelijk uit op de Martinitoren. Daarnaast is het balkon gelegen aan de waterkant. Dus als ik op het balkon zit, kan ik heerlijk om me heen kijken. De lichtinval is op het zuiden waardoor je de hele dag licht hebt. Omdat we in Amsterdam niet heel veel zonlicht in de woonkamer hebben, wilde ik dat licht in Groningen juist accentueren.

Licht interieur

In Amsterdam hebben we best wat donkere meubels. Hierom en om de lichtinval, lag de focus in Groningen op lichte kleuren. De muren zijn in een lichte kleur geschilderd en ik ben voor een lichte bank en een licht kleed gegaan. Ik wilde een soort van hotel meets beach vibe neerzetten door lichte kleuren met gouden accenten en warme materialen te combineren. Mijn favoriete stuk van de woonkamer is ook echt de bank. Naast dat het een echte eyecatcher is, is de bank lekker groot en zacht. Je zou er zo met z’n tweeën op kunnen slapen. De woonkamer is niet heel groot, maar het liefst zit ik met mijn vriendinnen aan de eettafel of liggen we met z’n allen op de bank. De bank heeft wel een spannende kleur, want er moet geen glas rode wijn over vallen. Maar dan denk ik ook altijd: dat zijn zorgen voor later. Er moet natuurlijk ook een beetje geleefd worden.

Het zit ‘m in de details

Om de beach vibe te creëren, koos ik voor een lamp boven de salontafel die van een soort touw gemaakt is. Dat geeft ook meteen een warm gevoel. Ook de zachte deken op de bank en de combinatie van zwarte en houten lijsten aan de muur, geven veel sfeer en warmte. Wat ik super leuk vond, was dat Rivièra Maison wilde samenwerken voor de woonkamer. Ik mocht het helemaal naar mijn smaak invullen. Ik ben echt onwijs blij met het resultaat. Het is zo’n fijn plekje geworden! De eetstoelen kunnen een halve draai maken waardoor de stoel niet de hele tijd over de grond heen gaat. Blijft de vloer ook wat langer mooi. Als finishing touch zijn er ook heel veel kaarsen en vaasjes neergezet. Eén en al gezelligheid dus! De items op de foto’s kan je vinden bij Rivièra Maison.

 

Vorige artikel
Volgende artikel
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties