Inpak tips

Ga je op vakantie deze zomer? Dan weet je dat inpak stress een ding is. Met deze tips wordt inpakken een stuk makkelijker!

Maak een lijstje

Voordat je halsoverkop al je spullen in je koffer gooit, is het slim om eerst een lijstje te maken. Wat gaat er allemaal mee? En welke spullen kan je in je handbagage doen en welke in je koffer? Je kan ook twee lijstjes maken: een lijstje met alle spullen die alvast in je koffer kunnen en een lijstje met de spullen die je op het laatste moment nog meeneemt. Denk hierbij aan je tandenborstel of opladers. Op deze manier ga je gestructureerd te werk en is de kans dat je iets vergeet een stuk minder groot! Screenshot of download mijn paklijst bovenaan deze blog als extra hulpmiddel bij het inpakken.

Kies je outfits

Het is natuurlijk makkelijk om wat kleding uit de kast te trekken en deze in je koffer te leggen. Uiteindelijk draag je de helft alleen toch niet. Het is dus veel efficiënter om van tevoren te bedenken welke outfits je gaat dragen op vakantie. Door verschillende outfits met 1 item te maken zoals een goede basic short bespaar je ook nog eens ruimte. Je kan ook spelen met accessoires waardoor je een outfit makkelijk twee keer kan dragen zonder dat het er hetzelfde uitziet! En hoe heerlijk is het als je op vakantie geen outfit stress hebt? Tip: maak foto’s van je gekozen outfits als geheugensteuntje.

Ordenen

Tasjes / organizers in je koffer zijn echt ideaal. Zo hou je je koffer geordend. Denk aan een tasje voor je ondergoed en voor je bikini’s, maar ook voor alle losse spullen in je koffer. Als je aan bent gekomen op locatie hoef je het tasje alleen nog maar van je koffer naar de kast te verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan deze tasjes voor je losse spullen of zoek op ‘packing cubes’. Keuze genoeg!

Rollen maar

Als je al je losse spullen hebt ingepakt, is het tijd om je kleding in te pakken. Deze truc is al langere tijd bekend (en favoriet). In plaats van je kleding op te vouwen, kan je het beter oprollen. Dit bespaart namelijk heel veel ruimte! En als je goed rolt is je kleding ook nog eens meer kreukvrij dan wanneer je het vouwt. En nu we toch ruimte aan het besparen zijn: doe je sokken in je in schoenen en vul reisflesjes met shampoo, zeep, etc. Wil je toch graag een paar (cowboy)laarzen mee op vakantie? Doe deze dan aan tijdens je reis. Scheelt een hoop ruimte en gewicht. Kan je weer wat extra spelletjes meenemen haha. Of je nou op vakantie gaat of lekker thuis blijft: ik wens je een hele fijne zomer! 💜

Vorige artikel
Volgende artikel
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties