5 x Doen in september

De zomer is dan misschien wel voorbij, maar er staan nog genoeg leuke dingen op het programma voor september!

Dutch Grand Prix 2022

Tijdens het eerste weekend van september vindt de F1 plaats in Zandvoort. Ik ben zelf mega fan en kan ook echt niet wachten om daar weer heen te gaan. Op zondag 4 september is de race, maar je kan je er het hele weekend vermaken. Als je niet naar de race gaat, is het ook gewoon super leuk om vrienden / familie uit te nodigen en er thuis een feestje van te maken. Maak een borrelplankje en plof met z’n allen voor de tv. Al denk ik dat het eerder het puntje van je stoel gaat worden :).

Tapt Festival

Op 16 en 17 september vindt het Tapt Festival plaats in Amsterdam West. Al hoewel het festivalseizoen tot zijn einde is gekomen, is dit een festival die je toch nog even in je agenda moet zetten. De naamt zegt het eigenlijk al, maar op dit festival staat bier centraal. Bier in alle soorten en maten. Naast bier vind je hier ook eten, spelletjes en muziek. Eén en al gezelligheid dus! En als je geen bierliefhebber bent: je kan er gelukkig ook gewoon wijn (en andere drankjes) krijgen.

Parels van de Stad

Om het Amsterdamse festivalseizoen af te sluiten bundelen een aantal Amsterdamse parels hun krachten voor één laatste festival: Parels van de stad. Dit festival vindt plaats op 10 en 11 september in Riekerhaven, Amsterdam. Een aantal namen die op de line-up te vinden zijn: Sevn Alias, Bizzey, Jonna Fraser, Bokoesam en De Jeugd van Tegenwoordig. Als je voor de laatste keer dit seizoen nog naar een festival in Amsterdam wilt: Parels van de Stad.

Tentoonstelling: Vincent meets Rembrandt

Misschien zijn festivals niet helemaal jouw ding of heb je ze inmiddels wel gezien. Ook dan zijn er natuurlijk genoeg andere activiteiten te doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar welke tentoonstellingen er nu zijn. Ik kwam de tentoonstelling Vincent meets Rembrandt tegen. Deze vind je in de Noorderkerk in Amsterdam. Wat veel mensen niet weten is dat Vincent van Gogh veel inspiratie uit het werk van Rembrandt haalde. En laten dat nou net de twee grootste schilders zijn die Nederland heeft gekend. Ook al ben je geen grote kunstkenner, iedereen kent Vincent en / of Rembrandt wel!

Concerten in september

Het zal je nog verbazen hoeveel artiesten er in september optreden. Ik kan een mega lijst maken, maar daar heb je natuurlijk gewoon Google voor. Maar om je wat ideeën te geven: Kensington in de Ziggo Dome (voor de laatste keer), Metejoor in de Melkweg, Suzan en Freek in Openluchttheater Hertme, Racoon in het Caprera Openluchttheater in Bloemendaal, Will and the People in TivoliVredenburg en Chef’Special in het Patronaat. Als je nog even doorzoekt vind je nog veel meer artiesten. Maar nog genoeg om te zien, bezoeken of doen dus in september!

Vorige artikel
Volgende artikel
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties