5 x Wijnproeverijen in Amsterdam

Tijd om onze wijnkennis weer eens bij te spijkeren! Een tijdje terug schreef ik een blog over wijn voor beginners. En wat is nou de leukste manier om meer over wijn te leren? Proeven natuurlijk! In deze blog heb ik de leukste wijnproeverijen van Amsterdam verzameld. Laat het leren maar beginnen :)

Chateau Amsterdam

Deze urban winery in Amsterdam Noord wordt gerund door vader en zoon. Wat deze winery zo bijzonder maakt is dat ze zelf, in Amsterdam dus, wijnen produceren in nauwe samenwerking met druivenboeren uit heel Europa. Als je een wijnproeverij boekt bij Chateau Amsterdam, krijg je eerst een tour waarbij je leert over het proces van druif tot fles. Aan het einde van de tour start de proeverij met 7 wijnen. Een tour duurt 1,5 uur en kost €30. En dan het echt leuke nieuws: hiervan kan je €5 weer besteden in de wijnwinkel!

Bron: Chateau Amsterdam

Wijnwinkel Bob

Wil je meer leren over wijnen van eigen bodem? Ga dan naar Wijnwinkel Bob. Hier wordt elke week een wijnproeverij georganiseerd. Je wordt meegenomen op een tour door de Nederlandse wijnbouw o.l.v. één van de specialisten van team Bob. Hierbij worden 7 typisch Nederlandse wijnen geschonken en bijpassende hapjes geserveerd. Dit duurt ongeveer 1,5 uur en kost €42,50 p.p. Liever een privé proeverij? Dat kan vanaf 8 personen.

Bron: bobwijn.nl

Selection Sauvage

In Oud-West vind je Selection Sauvage. Naast de wijnen die ze hier in overvloed hebben, kan je hier ook terecht voor bijzondere kunstwerken. Deze plek staat bekend om hun natuurwijnen. Een wijnproeverij boek je hier voor 6-8 personen. Voor de hele groep betaal je €180 voor 1,5 uur. Er worden 5 natuurwijnen geschonken en kleine, lokale snacks geserveerd.

Bron: Selection Sauvage

Wijnbar Paulus

Voor een wijnproeverij in huiselijke sfeer moet je bij Wijnbar Paulus in het hartje van de pijp zijn. De wijnproeverij kan geheel naar wens worden ingevuld en dus zo gek gemaakt worden als je zelf wilt. Of je nou 3 of 6 wijnen wilt proeven, alles kan. En dan heb je ook nog zelf de keuze in welke hapjes je erbij wilt! Wijnbar Paulus focust voornamelijk op Europese wijnen en laat je graag kennis maken met de iets minder bekende druiven en streken.

Bron: Wijnbar Paulus

Paskamer Amsterdam

Ook wijnbar Paskamer is gevestigd in de gezellige Pijp. Met de kennis die zij in huis hebben, is hun specialiteit het passen van wijnen bij gerechten en andersom (vandaar ook de naam). De wijnproeverij is op elk niveau aan te passen: of je nu een beginner bent of al aardig wat kennis van wijnen hebt. Als je voor de basis wijnproeverij gaat, proef je 8 wijnen met crackers/brood en doe je een proefspel. Dit duurt 1,5 uur en kost €27,50 p.p. Je kan ook voor een iets uitgebreidere proeverij gaan waarbij je onder andere leert hoe je wijn met eten combineert.

Bron: Paskamer Amsterdam

Vorige artikel
Volgende artikel
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties