Tips voor een onvergetelijke zomer (in Nederland)

Is jouw agenda deze zomer nog leeg en ben je zoek naar inspiratie? Hier vind je tips voor een onvergetelijke zomer! En dat gewoon in ons eigen landje :)

Dagje strand

Als het nou zo’n mooie zomerdag is met veel zon, is het strand natuurlijk favoriet. En hoewel we hier in Nederland geen helderblauw water hebben, is een dagje vertoeven op het strand geen straf. Aan stranden geen gebrek in Nederland: van Bloemendaal tot Julianadorp aan Zee tot Katwijk aan Zee. De keuze is reuze. Neem je handdoek mee, doe een (puzzel)boekje in je tas en dan is het genieten geblazen. Ben je nou niet het type dat op het strand gaat liggen om te zonnen? Kies dan een leuke strandtent uit. Daar kan je je ook prima een dagje of avond vermaken. Tips voor leuke strandtenten: Hippie fish Zandvoort, Republiek Bloemendaal, Tulum Noordwijk en Club Zand in Castricum.

 

Festivals

De zomer is natuurlijk hét festivalseizoen. En inmiddels hebben er al een aantal plaatsgevonden, maar er staan ook nog heel wat leuke feestjes op de planning. Denk bijvoorbeeld aan:

  • 30 juni t/m 2 juli: Concert at Sea (Ouddorp)
  • 2/3 juli: By the Creek (Vianen)
  • 3 juli: Summerpark Festival (Almere)
  • 8 t/m 10 juli: North Sea Festival (Rotterdam)
  • 9/10 juli: Quilty Pleasure Festival (Amsterdam)
  • Elke zaterdag van 9 juli t/m 3 sep: Zoomeravonden in ARTIS
  • 19/20 aug: Strandfestival Zand (Almere)
  • 19 t/m 21 aug: Lowlands (Biddinghuizen)

Huur een bootje

Met deze tip heb je sowieso een leuke dag. Huur met een groep vrienden een bootje en ga een dag het water op. Vul een koelbox (of deze super leuk koeltas) met je favoriete drankjes en hapjes, neem een boxje mee voor muziek en vergeet vooral je bikini niet. In Nederland zijn genoeg leuke plekken waar je kunt varen: van de grachten in Amsterdam tot de Loosdrechtse Plassen. Maar net waar je zin in hebt. Mocht je voor Amsterdam gaan, kijk dan eens naar restaurants waar je aan kan meren met je bootje! Dit kan bijvoorbeeld bij Hannekes Boom, Loetje aan ’t IJ en Hotel de Goudfazant.

Organiseer een high tea in je tuin

Heb je een tuin of balkon (of je ouders)? Organiseer daar een high tea! Houd Pinterest erbij voor inspiratie en pak het lekker groots aan. Dek de tafel met het leukste servies dat je kan vinden, sloof je uit in de keuken, trek een leuke outfit aan en nodig je vriendinnen uit. En als je high tea dan helemaal ‘Pinterest-waardig’ is, kan je ook meteen een fotoshoot houden. Leuk als herinnering ook. Oh en als je inspiratie nodig hebt voor gerechten: kijk eens in mijn kookboeken!

Bron: Pinterest

Roadtripje door Nederland

Zin in een avontuurtje? Pak de auto en maak een roadtrip door Nederland. Je kan een route uitstippelen of gewoon gaan rijden en kijken waar je uitkomt. Dat kan natuurlijk ook met de trein! Leuk ook om een picknickmand te vullen en een kleedje mee te nemen. Zo kan je op elke plek die je wilt stoppen om wat te eten. Al zal je waarschijnlijk ook hele leuke eetplekjes tegenkomen tijdens je route door Nederland :).

Vorige artikel
Volgende artikel
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties