Tijd voor me-time

Lief zijn voor jezelf is toch wel het belangrijkste wat er is. Me-time is eigenlijk altijd het eerste wat er bij inschiet als je druk bent. Terwijl het juist dan eigenlijk nog belangrijker is. In deze blog geef ik je tips om tijd voor jezelf te nemen.

Plan het in

Als je net als ik altijd bezig bent, is er aan het einde van de dag vaak geen tijd meer om even iets voor jezelf te doen. Als je je me-time momentje in je agenda of op je to do list van de dag zet, houd je in je planning rekening met dit moment. Dan is er dus altijd tijd voor. Je kan dit moment zo lang of zo kort maken als je zelf wilt. Al is het maar even je kopje thee in de zon opdrinken of een korte wandeling maken.

Maak het een gewoonte

Hoe fijn is het als tijd voor jezelf een gewoonte in plaats van een luxe wordt? Niet elke dag is hetzelfde en het is niet altijd even makkelijk om midden op de dag tijd voor jezelf te pakken. Creëer een ochtend- en/of avondritueel voor jezelf. Het hoeft niet te ingewikkeld te zijn, want je moet het natuurlijk wel vol kunnen houden. Denk bijvoorbeeld aan opstaan zonder telefoon, wat yoga of ademhalingsoefeningen, douchen en aankleden, goed ontbijten en de dag beginnen met een kop thee of koffie in je favoriete mok. Of voor de avond: make-up afhalen, maskertje op doen, douchen, boek lezen of je puzzelboekje erbij pakken onder het genot een kop kamille of lavendel thee. Doe wat voor jou goed voelt! En hoe vaker je het herhaalt, hoe sneller het in je systeem zit.

Voeding, beweging en rust

De meest voor de hand liggende dingen, zijn ook de eerste dingen die je vergeet als je druk bent. Gezonde voeding, voldoende beweging en rustmomenten zijn juist dan nog belangrijker. Want eerlijk is eerlijk, na een drukke dag is het bestellen van een frikandel speciaal toch echt makkelijker dan het koken van een gezonde maaltijd. Je hoeft niet meteen alle drie de factoren in je me-time momentje te proppen natuurlijk. Maar ga eens na hoe deze factoren er in jouw leven uit zien. Want als de basis goed is, heb je weer tijd en energie voor andere dingen.

Hoe vul je je me-time momentje in?

Voor de één kan een boek lezen de ultieme manier van ontspanning zijn, maar voor de ander is dat misschien wel tekenen. Hoewel koken bij mijn werk hoort, haal ik daar ook heel veel energie uit. Maar ook een bad vol laten lopen en een serietje aanzetten na een lange dag, werkt voor mij ontspannend. Ik kan heel wat dingen opnoemen die voor mij werken, maar dat werkt natuurlijk niet voor iedereen. Iedereen is anders. Ga eens na op welke momenten je je echt ontspannen of juist heel gelukkig voelde. Probeer die dingen te gebruiken voor jouw me-time momentjes!

Vorige artikel
Volgende artikel
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties