Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de kipdijfilet in met ras el hanout, peper en zout. Zet de kipdijfilet in een ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 25 minuten. Hak de bieslook en de knoflook fijn en snijd de komkommer in plakjes. Wok het amandelschaafsel met een beetje honing in de pan tot het gaat karamelliseren. Leg bakpapier op een bord en laat hier het amandelschaafsel op uitharden in de koelkast. Maak ondertussen een saus van de Griekse yoghurt, bieslook, knoflook, peper, zout en citroensap en zet dit even aan de kant. Schaaf de courgette in plakken en gril deze in een grillpan met chilivlokken naar smaak. Maak het bord op door wat yoghurtsaus op het bord te leggen, gevolgd door de komkommer plakjes en de gegrilde courgette en dan de kipdijfilet er bovenop. Garneer het met de yoghurtdressing en het amandelschaafsel.
Bekijk de video waarin ik dit recept stap voor stap maak op mijn Instagram.