“Podcasts zijn wel echt mijn favoriete vorm van tijdverdrijf”

Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd op de bank te ploffen met een boek of een serie. Nu moet ik eerlijk bekennen dat bij ons thuis vaker de tv aanstaat dan dat we een boek in handen hebben, maar dat is een detail. Ik heb de afgelopen jaren het medium podcast ook helemaal ontdekt. De afstand tussen Amsterdam en Groningen moet ik vaak overbruggen en dan vind ik een podcast ideaal tijdverdrijf. In deze blog vertel ik jullie meer over mijn persoonlijke favoriete boeken, series en podcasts.

Boeken Focus AAN/UIT

Ik heb eigenlijk maar één echte boekentip en dat is het boek Focus Aan/Uit van Mark Tigchelaar. Ik vind dat iedereen dat boek moet lezen, of nou je werkt of niet. Het boek staat vol met praktische tips over hoe je je bijvoorbeeld kan concentreren op werkgebied. Je denkt misschien: ‘Hoe kan je daar een heel boek over schrijven?’ Er staan super veel wetenschappelijke feitjes in en alles wordt heel duidelijk uitgelegd. Bovendien is het niet te moeilijk geschreven, want daar houd ik zelf ook niet zo van. Toen ik dit boek las, zei ik zo vaak tegen Kel dingen als: ‘Oh Kel, wist je dit al?’ of ‘Wist je dat dit heel goed kan helpen?’ Ik wilde de informatie uit dit boek heel graag met anderen delen, want ik heb echt een aantal dingen geleerd van Focus Aan/Uit die ik nu in mijn dagelijks leven gebruik.

Ik lees verder niet zoveel, dus ik heb ook niet echt goede boekentips. Desalniettemin ben ik wel op zoek naar een goede opvolger van Focus Aan/Uit, dus tips zijn welkom!

Luisterboeken zijn voor mij trouwens echt een uitvinding. Via de app Nextory kan je ontelbaar veel boeken beluisteren. Mijn favoriete luisterboeken waren De Kooi van Marcel van de Ven en Het Duivelskind van Maria Genova. Als ik even geen zin heb in muziek of een podcast, zet ik een luisterboek aan en “lees” ik dus een boek terwijl ik bijvoorbeeld auto rij of de was doe.  

Series

De series die ik nu kijk, zijn Below Deck en Adem in, Adem uit. Below Deck gaat over de bemanning van een jacht, hoe zij met hun persoonlijke problemen omgaan en hoe ze hun professionele carrière laten slagen. Het is echt zo’n typisch Amerikaanse serie en dat vind ik heerlijk. Adem In, Adem uit is een Nederlandse serie geproduceerd vanuit LINDA. Jelka van Houten en Bracha van Doesburg spelen de hoofdrollen in de serie en ik vind hen echt topactrices. En het laatste seizoen van Undercover begint net, dus ik zit de aankomende tijd voor de televisie gekluisterd. Deze drie series zijn wel echt aanraders, maar verder moet je gewoon lekker kijken wat je zelf leuk vindt. Oh, en ik vind dat iedereen Our Planet een keer gezien moet hebben. Maar ik denk dat dat grotendeels wel goed zit. 

Podcasts

Mijn favoriete podcast is Man man man, de podcast. Die luister ik echt altijd. De podcast wordt gemaakt door Bas, Chris en Domien en iedere aflevering gaat over een ander onderwerp. Ik moet natuurlijk best vaak tweeëneenhalf uur rijden naar Groningen en als ik dan diezelfde dag weer terugga naar Amsterdam, is dat vijf uur lang in de auto op een dag. Ik luister dan vooral podcasts. Man man man vind ik heel fijn. De afleveringen duren lekker lang, dus ik kan er per rit minimaal twee luisteren en meedenken en lachen. Ik luister tegenwoordig ook Geuze & Gorgels van Monica en Kaj. Die podcast is wel wat minder serieus, maar wel leuk voor de afwisseling. Als je wilt lachen, zou ik Geuze & Gorgels zeker aanraden.

Verder vind ik Daders van de NPO heel tof. Het gaat over daders van verschillende criminele zaken, zoals een moordzaak of een verkrachting. De daders vertellen in de podcast het verhaal vanuit zijn/haar perspectief en dat vind ik onwijs interessant. Ik zit nu in een aflevering over een terrorist. En ten slotte natuurlijk de podcast van mijn lieve vriendin Iris Enthoven. In Held In Eigen Verhaal spreekt zij mensen die een indrukwekkend verhaal met zich meedragen. Zo sprak ze een vrouw die dagenlang op een onbewoond eiland doorbracht en moest overleven door haar eigen urine te drinken. Maar ze ging ook in gesprek met iemand die een schipbreuk meemaakte en twaalf uur lang moest zwemmen voor zijn leven. Het zijn vrijwel allemaal verhalen waarvan je denkt: ‘dat lees je toch alleen maar in boeken?’

Podcasts zijn wel echt mijn favoriete vorm van tijdverdrijf. Wat betreft boeken en series kan ik absoluut nog tips gebruiken, maar hopelijk heb je wat inspiratie gekregen door dit blog. Veel lees-, kijk- en luisterplezier!

Vorige artikel
Volgende artikel
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties