Kibbeling de podcast

Kibbeling de podcast is live! Kelvin en ik kibbelen er iedere woensdag lekker op los in onze podcast. Want na 11 jaar zijn we nog láng niet uitgepraat!

Hoe is het idee ontstaan?

Kel en ik zaten in Antwerpen in een restaurant toen we behoorlijk wat mensen om ons heen zagen zitten die geen idee hadden waarover ze moesten praten. Je wilt niet zo’n stel worden die twee uur lang tegenover elkaar zit en niks meer te zeggen heeft. Wij zijn inmiddels 11 jaar samen en hebben gelukkig nog genoeg gespreksonderwerpen. Dus dachten we daar gaan we iets op bedenken!

Kibbeling de podcast

Kibbeling de podcast gaat eigenlijk over kibbelen: we kibbelen er letterlijk op los. Omdat Kelvin en ik allebei best een druk leven hebben, leven we weleens langs elkaar heen. Daarom beginnen we iedere aflevering door even bij te praten. Gevolgd door stellingen waarbij we beargumenteren waarom we het er mee eens of oneens zijn. Als we het ergens niet mee eens zijn, gaan we daarover kibbelen en kijken of we misschien toch nog op één lijn kunnen komen. Al hoewel je het zeker niet altijd eens hoeft te zijn!

Wat mensen die (al langere tijd) in een relatie zitten misschien wel herkennen, is dat je soms aannames gaat doen over wat de ander vindt of denkt. Bij een aantal onderwerpen gaan we voor elkaar invullen wat we daarover denken. Het antwoord van de ander is al eerder opgenomen zodat we een eerlijk antwoord horen. Dat kan best wel voor wat onenigheid zorgen, want dan kom je erachter dat je elkaar na 11 jaar toch nog helemaal niet zo goed kent als dat je dacht haha.

Iedereen kan kibbelen

We kaarten onderwerpen aan die je ook met je partner, vrienden of familie kunt bespreken. Het leuke is dat we deze podcast ook zijn begonnen omdat we een app gaan ontwikkelen zodat je dit ook thuis kan doen! Met je partner, maar ook met je moeder tijdens het avondeten, met de schoonfamilie met kerst of misschien wel met die oma waar je niet heen wilt omdat je niks te bespreken hebt. Als je de app erbij pakt kan je weer lekker gaan kibbelen!

Samenwerken met Kel

Eigenlijk is dit de eerste keer dat we samen een project aangaan. Naast de podcast zelf wordt er dus ook een app gemaakt. Daar wordt natuurlijk ook wel over gekibbeld want we hebben allebei een andere stijl. Als je alleen al kijkt naar het logo maar ook naar de covers: alles moet in samenspraak. Dat is wel heel leuk, maar ook wel heel grappig want het levert letterlijk ‘kibbelmomenten’ op. Om nu echt samen te werken met Kel vind ik super leuk. Het is toch ook een soort quality time samen.

Iedere woensdag komt er een nieuwe aflevering online op je favoriete podcast app. We zijn ook lekker actief op Instagram en TikTok dus leuk als je ons volgt!

Vorige artikel
Volgende artikel
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties