Hoe houden Kelvin en ik het leuk na 10 jaar?

Als er een recept zou zijn voor het hebben van een lange en gelukkige relatie, zou dat het natuurlijk allemaal een stuk makkelijker maken. Maar iedereen is anders en wat voor de één werkt, werkt voor de ander weer niet. In deze blog vertel ik over mijn relatie met Kelvin, die inmiddels alweer 10 jaar duurt, en hoe wij het leuk houden :).

Wat belangrijk is om te weten, is dat ieder huisje zijn kruisje heeft. En wat voor mij en Kelvin werkt, dus niet perse voor iedereen hoeft te werken. Dat is super persoonlijk.

Al 10 jaar samen

Toen Kel en ik verkering kregen waren we 15 jaar. We waren toen ook nog een stelletje hitsige pubers op de middelbare school en hadden nog geen idee wat de toekomst zou brengen. Wij hebben de groei van het leven met elkaar doorgemaakt en elkaar zien opgroeien. Nu zijn we 25, bijna 26 jaar en gaan we toch wel echt richting het volwassen leven. Wat bij ons echt voorop staat is dat we elkaar de ruimte geven om te groeien. Want als je 15 bent moet je nog zoveel dingen ontdekken zoals wie je bent, wat je leuk vindt om te doen en wat je wilt worden. Die ruimte is er altijd geweest en is er eigenlijk vandaag de dag nog steeds. Kelvin en ik hebben niets een perse dezelfde hobby’s, maar wat ons zo connect is dat we dezelfde normen en waarden hebben. Denk aan dat we familie en gezondheid heel belangrijk vinden. Kelvin vindt golfen leuk, maar ik ga liever stappen met vriendinnen in Groningen en dat laat hij me ook doen. Soms krijg ik ook wel eens de vraag of ik het allemaal nog wel leuk vind na 10 jaar. En tuurlijk zie ook ik als ik op stap ga weleens jongens die ik aantrekkelijk vind. Maar het is goed om je te blijven realiseren dat alles in het begin leuk en spannend is. Het gaat er uiteindelijk om of je na 10 jaar nog steeds met iemand samen en gelukkig kunt zijn. Met Kelvin heb ik dat.

Het gras is groener waar je het water geeft

Je moet ook altijd blijven investeren in je relatie. Je bent met elkaar in goede en in slechte tijden. Iedereen heeft weleens een moment dat je minder goed in je vel zit of misschien raak je wel een jaar in een burn-out. Dan wil je natuurlijk dat de ander er ook voor jou is. Als je uiteindelijk weer leuke dingen kunt doen samen, geeft je dat dan nog meer energie. Soms moet je er net wat meer voor werken en energie steken in je relatie. Maar daar pluk je later weer de vruchten van. Van mijn moeder heb ik geleerd dat het gras groener is waar je het water heeft. Natuurlijk moet je verliefd op de ander zijn en van elkaar houden, maar je moet vooral elkaar accepteren zoals je bent. Niemand is perfect. Juist daarom kan je van elkaar leren. Kelvin en ik staan hier ook echt open voor. Zo heb ik van hem geleerd om veel meer oplossingsgericht te denken in plaats van in problemen. Hier helpt hij mij echt bij. En zo heeft hij van mij weer geleerd om soms wat minder aan zichzelf te denken en meer met de gevoelens van anderen bezig te zijn haha.

Amsterdam x Groningen

Vier jaar geleden ben ik voor Kelvin naar Amsterdam verhuisd. Daarvoor heb ik heel wat moeten opgeven zoals mijn vrienden en familie in Groningen. Maar na vier jaar heb ik aangegeven dat ik het heb geprobeerd, maar de heimwee er nog steeds is en ik eigenlijk wel voor een gedeelte terug zou willen. Kelvin is dan wel degene die tegen mij zegt: “Lieverd, dat snap ik helemaal”. En natuurlijk kunnen we niet weg uit Amsterdam voor werk, maar dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Hij geeft mij echt de ruimte om voor mijn eigen geluk te gaan. Dat vind ik heel belangrijk en dat versterkt onze relatie alleen nog maar meer.

Het zit hem in de kleine dingen

Communicatie is echt de key. Kelvin en ik kunnen heel goed met elkaar communiceren. Als we ergens mee zitten, bespreken we dat ook meteen. Wij waarderen de kleine dingen in het leven heel erg. We hoeven echt niet elk jaar op een mega reis te gaan om het leuk te houden. Als ik een paar dagen naar Groningen ga, dan zorg ik altijd dat er een briefje ligt voor Kel, dat er een verse bos bloemen staat of dat er eten voor hem klaarstaat als hij terug komt. Ook al ben je op dat moment gescheiden van elkaar, je weet en voelt dan dat je altijd aan elkaar denkt.

Vorige artikel
Volgende artikel
4.8 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties