Vleesgerecht

Noedels met shiitake

Van de leftovers in mijn koelkast maakte ik dit noedels gerecht. Het pakte beter uit dan verwacht dus dit recept m√≥est ik wel met jullie delen! ūüėć

Benodigdheden

Voor twee personen

  • 300 g udon noedels
  • 1 prei
  • 100 g shiitake
  • 1 rode peper
  • 2 speklapjes
  • 3 el honing
  • 100 ml hoisinsaus
  • 1 takje bosui
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout

Zo maak je het

Snijd de prei, shiitake, rode peper, bosui en de speklappen en pers de knoflook. Marineer de speklappen in de honing met wat zout en peper. Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Wok ondertussen de speklappen en voeg de rode peper en knoflook toe, gevolgd door de prei en shiitake. Voeg vervolgens de hoisinsaus toe en wok de noedels nog even kort mee. Serveer de noedels op een bord en garneer met wat bosui.  

Bekijk de video waarin ik dit recept stap voor stap maak op mijn Instagram.

4 12 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties