Life of Nina

Door alle drukte en chaos in mijn leven vergeet ik af en toe wel eens tijd voor mezelf te nemen, of om bijvoorbeeld even stil te staan bij waar ik eigenlijk allemaal mee bezig ben. Ik vind dat wel belangrijk, dus ik zou dat meer moeten doen. Maar ja, hoe verdeel je je tijd het beste en wat stel je als prioriteiten? In deze levensupdate neem ik jullie mee in mijn hersenspinsels van de afgelopen tijd.

Huidige ontwikkelingen

Ik zit momenteel in een trein die niet af en toe stopt bij haltes, maar aan een stuk doorraast. Ik ben bezig met een documentaire, een kookboek en een kledingcollectie in samenwerking met Loavies. Daarnaast hebben Kelvin, mijn partner, en ik een huis in Groningen gekocht wat de komende tijd verbouwd moet worden. Daar bovenop komt ook nog eens dat het sociale leven weer langzaam als vanouds wordt doordat feestjes, events en etentjes weer door mogen gaan. Ik denk dat ik af en toe het overzicht in mijn leven een beetje kwijt ben, omdat alles nu tegelijk komt. Maar, ondanks dat, gaat het eigenlijk wel goed met me. Ik probeer de druk van de verschillende projecten een beetje naast me neer te leggen. Als ik er te veel aan ga trekken en aandacht aan besteden, ontploft mijn hoofd.

Prioriteiten

Ik ben blij dat ik als eigen ondernemer zelf kan bepalen waar mijn prioriteiten liggen. Ik kies er nu voor om mijn prioriteit bij werk te leggen, omdat het afgelopen jaar over het algemeen iets rustiger was. Ik heb er een hekel aan als mensen zeggen: “Ik ben te druk met werk, dus het lukt me nu even niet”, of iets in die trant. Je stelt toch zelf je prioriteiten? Maar goed, op dit moment staat mijn privéleven ook even op een lager pitje. Iedereen om me heen snapt dat gelukkig en ze steunen me ook altijd.

Stil staan om te kunnen reflecteren

Ik denk dat ik wel vaker stil mag staan bij wat ik allemaal en het doen ben en bij wat ik al bereikt heb. Dat klinkt misschien cliché, maar dat vind ik wel echt. Ik zie het ook terug bij Kelvin. Dat we soms zo snel gaan dat je eigenlijk niet beseft wat je nou eigenlijk bereikt of wat je allemaal mag doen. We besloten hier vorig jaar iets aan te doen. We kochten een kleine kerstboom, schreven allebei op van die gift labels wat we het voorgaande jaar bereikt hadden en hingen de labels in de boom. De kerstboom hing toen dus best wel vol en dat vond ik heel mooi om te zien. Ik vind trouwens ook dat je af en toe stil moet staan om vervolgens te kunnen reflecteren en evalueren. Je raast anders alleen maar door en mis je kansen om te leren en jezelf te ontwikkelen.

Groningen

Ik hoop iets meer rust te vinden als het appartement in Groningen af is. Ik heb dan mijn eigen plekje in mijn hometown met mijn vrienden en familie om de hoek. Ik ben sowieso wel veel in Groningen hoor, maar ik logeer dan vaak bij iemand. Een plekje voor jezelf is op een gegeven moment wel fijn. En wat werk betreft; een kookboek kan ik bijvoorbeeld ook daar schrijven. Ik hoef daarvoor niet per se in Amsterdam te zijn. We weten door het afgelopen jaar hoe makkelijk het is om thuis te werken. Dus ja, alles wat ik hier achter m’n laptop kan doen, kan ik ook in Groningen doen.

Trek je niks aan van anderen

Als ik terugkijk naar bepaalde gebeurtenissen in het verleden, zou ik eigenlijk niks anders doen. Uiteindelijk hebben alle keuzes die ik heb gemaakt geleid tot waar ik nu ben. Ik zou wel wat tegen mijn jongere zelf willen zeggen. Dat is het volgende: trek je niks aan van wat anderen van je denken. Als je je daar mee bezighoudt, zal je het nooit goed doen. Als je groep A tevreden houdt, is groep B boos op je. Je kan het nooit goed doen voor iedereen, dus doe het dan in ieder geval goed voor jezelf.

Vorige artikel
Volgende artikel
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties